top of page
Vyhledat
  • Výbor spolku

120 pytlů odpadků

V sobotu 6.4. jsme zorganizovali v rámci celorepublikové akce Ukliďme svět, Ukliďme Česko jarní úklidovou akci našeho města a zejména jeho okolí. Počasí nám přálo a za krásného jarního dopoledne se sešlo téměř 70 dobrovolníků. Děkujeme všem, kteří si našli čas.

Pneumatiky vylovené přímo z touškovského rybníka

Sebrali jsme odpadky na hlavních vycházkových trasách a dalších frekventovaných místech. Šli jsme podél chodníku do Kozolup, směrem na Vlkýš po nové stezce, podél Líšťanské k Obrázku, ke sběrnému dvoru, okolo rybníka, směrem na Dobronice. Vyklidili jsme i bývalý židovský hřbitov a palouček.

Společně jsme sesbírali 120 pytlů nejrůznějšího odpadu, 7 pneumatik, přičemž dvě jsme vylovili přímo z rybníka. Letošní ročník hlavní organizátoři pojali ve smyslu sběru pneumatik, a tak jsme se činili. Mezi odpadky, které jsme našli, nechyběly i kuriozity typu záchodová mísa nebo celý pár pracovních bot porostlý mechem.

Potěšilo nás, že občané upozornili i na 3 černé skládky, které nejsou možné v rámci této akce vyčistit. Informaci předáme k řešení radě města a věříme, že dojde k jejich likvidaci.


Akci Ukliďme Touškov, Ukliďme Kůští podpořili finančně tyto firmy Plzeňská teplárenská, a.s., Schwer Fittings, s.r.o. a firma Novem Car Interior Design spol. s r.o. Firma Ave zajistila kontejner, firma Saferoad Czech republic s.r.o. nám zapůjčila vůz pro okamžitý svoz odpadu a město Město Touškov se podílí na likvidaci odpadu. Všem moc děkujeme. A náš speciální dík místní školní jídelně za zázemí a výtečné občerstvení na závěr akce.



22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page