top of page
Vyhledat
  • Výbor spolku

Chobotničky ve FN Plzeň

Spolek Náš Touškov uspořádal kurz háčkování chobotniček pro předčasně narozená miminka. Děkujeme všem ženám, které háčkovaly za jejich práci a slavnostně předáváme od FN Plzeň.

Měla jsem se fajn, spolu s 149 ségrami jsem čekala na den D, přišel, říkali v rádiu, že je 4.2.2020. Bláňa, nás rozdělila do krabiček a my se museli rozloučit. Bylo to veselé, ale i smutné loučení. Věděli jsme, že jedeme do 3 různých nemocnic. Né, nejsme nemocné, ale čekají tam na nás nedonošená miminka. Některá to ještě neví, protože jsou u maminky v bříšku, ale některá už to ví.

Já, Růžovka, jsem v ten krásný den vyjela s Blančou (ta nás má na svědomí) autem, čekala jsem v autě. Objížděli jsem různé kanceláře a firmy, prý byla v práci. Až přišla chvíle, kdy jsem vyzvedli Míru (našeho fotografa) a Lenču (naši lektorku). Jeli jsem půl hodinky přes Plzeň a pak na nás čekala Kačka (ta je moc fajn) u nemocnice.

Vyrazili jsme na neonatologické oddělení ve fakultní nemocnici v Plzni, kde na nás čekala ta nejhodnější vrchní sestřička. Měla ze mě a mých sester velkou radost, prý jsme překrásné, a tak neodolala a konečně jsme se fotili a mě si i pochovala. No a pak jsme prošli celé 4 patra neonatologického oddělení. Byla to krása, viděli jsme kluky, co se dneska narodili a pak i holky a další kluky malé, velké prostě krása a představte si všichni měli ségry chobotnice.

Měla jsem radost, jen prý kvůli nějaké GDPR nás s nimi nemohl Míra vyfotit, ale už se těšíme až budeme ležet v těch velkých kosmických lodích, říkají tomu inkubátory. Tam si představte, že holky a kluci rostou, aby mohli jít brzy domů a aby se tam nebáli mají tam nás. Ta hodná sestřička slíbila, že mě a ségry pošle do prádelny a pak na desinfekci, abych už mohla jít do lodi k miminku. Kdo to asi bude? No, protože jsem růžová, tak asi budu u holčičky, jak se bude jmenovat? Anežka, Květuška, Lucinka…, no nevím nechám se překvapit a zkusím jí přemluvit, aby se se mnou nechala vyfotit, bude nám to moc slušet. Tak ahoj… jo a pokud byste chtěli přispět na moje další ségry a bráchy určitě napište Bláně nebo můžete poslat peníze na bankovní účet spolku Náš Touškov a do poznámky napište heslo CHOBOTNICE. Nebo kdybyste nás chtěli vyrábět, tak se taky ozvěte Bláně, ona už to nějak vymyslí. Tak pa, snad se někdy uvidíme. Třeba v autobusu, v tramvaji nebo na dovolené. Můžeme se potkat, kdekoliv. Plánuji totiž, že moje holčička bude brzy tak velká, aby se s Vámi mohla potkat ve městě nebo na ulici. Tak ahoj!!!!

Předávaly: Blanka Antošová, Lenka Jindrová a Kateřina Duchková za všechny ženy co háčkovaly 💛 Velké poděkování: Naše Galanterie a Fakultní nemocnice Plzeň - oficiální stránky. Foto: Míra Antoš


Druhá parta chobotniček na Neonatologii v Českých budějovicích

V neděli 2. 2. 2020 jsme odjeli, já Velkoočka a moje sestry a bráchové vlakem do Českých Budějovic. Kačka (naše kurýrka😊) nás dovezla až na internát, kde bylo teplo a útulno, ale už jsem se těšila až nás ve středu odveze do nemocnice v Českých Budějovicích. Nejela tam poprvé, a tak už cestu znala přesně. Prý už tam přivezla naše bráchy a sestry dvakrát. Nastoupili jsme do autobusu s tykadly, bylo to srandovní, prý mu říkají trolejbus a pak šli kousek pěšky až na neonatologické oddělení. Čekali tam na nás dvě sestřičky, měli z nás radost a jedna se s námi a Kačkou vyfotila.

Růžovko, představ si, taky nás budou prát a desinfikovat. A mají tady také kosmické lodě. Bude to paráda až budu moc být u mého miminka v lodi. Těším se, že se někde potkáme. Tak ahoj a Kačence děkujeme za dovezení do nemocnice. Všechny Vás zdraví miminka a máte se ozvat Bláně. Buď kvůli háčkování nebo jí poslat penízky na materiál na naše další bráchy a sestry. Děkujeme a máváme Vám chapadly z Českých Budějovic, Vaše Velkoočka se sourozenci!!!!! 


87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page